Hemen Teklif Alın
Kurumsal-bireysel firmanıza özel istediğiniz veya bizim tasarladığımız "MASKOT" fiyatı için bizimle iletişime geçin
İletişim

Maskot Kostümlerin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Maskot Kostümlerin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Maskot Kostümlerin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

 

Maskot Kostümlerin Özellikleri Nasıl Olmalıdır? Hafif kumaşlardan ve kafalardan oluşan maskotlar saatlerce rahatlıklar kullanılabilmektedir. Başın yanlara kolay döndürülmesine imkan veren ve ayağı yukarı hareketleri kısıtlamayan beden ölçülerinde imal edilmektedir. Daha büyük kafa yapısına sahip olması gereken maskot kostüm ürünler bazı ek desteklere ihtiyaç duyarlar. Kostüm içindeki kullanıcının kafa ağırlığını daha iyi taşıyabilmesi ve hareketleri kolay yapabilmesi için metal veya plastik tutamaçlar eklenmektedir.

 

Kostümlerde Kollar ve Kafalar Rahat Hareket Etmelidir

 

Kostüm giyenler için en önemli konu kolların rahat hareket ettirilmesidir. Çünkü kullanılan karakterin kendine özgü hareketleri bulunmaktadır ve bunların uygulanması gerekir. Bu yüzden maskot yapımı sırasında her karakterin özel yeteneklerinin sergilenebileceği modellemeler göz önünde bulundurulur. Bu hareket kolaylığı hem daha karikatür bir görünüm kazandırır, hem de kostümü kullanan için rahatlık sağlar. Vücut, omuz, bacaklar ve kollarla bütünleşik modeller oyuncunun strese girmeden kendinden beklenen görevi getirmesine yardımcı olur.

 

Boyutlar Kullanıcıların Bedenine Uygun Olmalıdır

 

Boyutları belirlemek için insan silueti ve bedenine uygun maskot yapımı gerçekleştirilmektedir. Tasarımlar normal giysi bedenleri sınırının çok dışındadır. Ancak kahramanların doğru modellemesini yapabilmek ve bunun bir insan tarafından kullanımını kolaylaştırmak için insan bedenine uygun olarak üretilmeleri gerekmektedir. Bazı modeller belden ve paçalardan kısaltılabilir özelliktedir. Büyük beden maskot üretimi küçük beden kullanıcılara uyarlanabilmektedir. Bunun avantajı, farklı kullanıcılar tarafından maskot kostümlerin genel şeklinin bozulmadan muhafaza edilmesini sağlar.

 

Kostüm Beden Değişiminde Esnek Olmalıdır

 

Beden değişimi ile omuz ve kalçaların sıra dışı görünümü engellenir. Karakterin genel görünümünü de bozmadan etkili bir gövdeye sahip olunabilir. Bazı kostümler ile jimnastik hareketleri yapmak gerekebilmektedir. Bu durumda kumaşın esnek olması ve dikiminin hareketlere engel olmaması gerekir. Üretim aşamasında kostümlerin özelliklerine göre kumaş ve aksesuar kullanılır. Büyük gövdeli bir kostümle daha sportif hareketler yapmak hantal bir görünüm oluşturabileceği gibi, kostümü kullanan kişinin de düşmesine ve yaralanmasına sebebiyet verebilir. Doğru olan kostüm modeli, karakterin hareketlerinin doğru uygulanabileceği dikim şeklinin verilmesidir.

 

Maskot Kostümü Isı Kontrolü Sağlamalıdır

 

Bütün gün veya birkaç saat kostüm içinde kalmak kullanıcının da bunalmasına neden olacaktır. Bu yüzden maskot kostüm kullanılacak yerin özelliğine göre seçim yapmak daha doğru olacaktır. Kullanıcılar için havalandırma pencerelerinin açılması veya içerden bir soğutma sisteminin kullanılması doğru uygulama olacaktır. Yaz aylarında kostümlerin daha ince ve serin tutan kumaşlardan imal edilmesi önemlidir. İçeri temiz havanın girişini sağlayan bölmeler ve pencereler terlemeyi engelleyecektir. Küçük karakter kostümleri soğuk havalarda üzerine farklı giysiler alınarak kullanılabilir, ancak bu da karakterin görüntüsünü bozabilir ve daha hantal bir yapı oluşturabilir.

 

Aksesuarları ve Dikişleri Sağlam Yerleştirilmelidir

 

Maskotlar daha çok çocukların ilgisini çekerler ve onlarla iletişime geçmeye çalışırlar. Çocukların ilk yapacakları şeylerden biri kostümün kuyruğunu, kulağını ve kolunu çekmek olacaktır. Bu yüzden maskot üretimi yapılırken sağlam kumaşlardan ve kaliteli dikişler kullanılmalıdır. Ayrıca kuyruklara ve kulaklara gizli destekleyici takviyeler yapmak, kullanıcı için de iyi bir fikir olacaktır.

 

653 kez görüntülendi
Call Now ButtonMaskot Fiyat Al